Як приготувати баклажани фаршировані м’ясом

Одна з найкращих ідей смачної вечері з використанням цього овоча. Чудово приправлений фарш дозволяє отримати ароматне блюдо. На підготовку продуктів знадобиться 30 хвилин часу, час запікання — 1 годину. Я запекла баклажани в духовці на деку. Немає необхідності використовувати форми для випічки. Якщо у вас широка форма, і вона може вмістити 4 половинки баклажана, тогдаиспользуйте її.

Інгредієнти:

  • 2 середніх баклажана — близько 800 грам;
  • 400 грам яловичої або свинячої лопатки;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 6 столових ложок рослинного масла;
  • спеції: 2 ч. л. солі, 1 ч. л. ложка перцю і солодкої паприки;
  • 50 грам тертого сиру пармезан;
  • жменя петрушки.

Етапи приготування:

1. Мою і сушу паперовим рушником два баклажана середнього розміру, розрізаю їх уздовж навпіл. Злегка ріжу половинки ножем зсередини. Отмеряю 1 чайну ложку солі і ділю її на 4 частини, натираю овочі зсередини. Наливаю і розподіляю 1 столову ложку масла в кожну половинку. Жир швидко вбирається в губчасту внутрішню частину овочів.

2. Розміщую половинки баклажанів на деко, покритий фольгою, відправляю в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Запікаю овочі близько 30 хвилин на середній полиці.

3. Поки запікаються овочі, готую м’ясну начинку. Можна використовувати вже готовий фарш, куплений в магазині. Я подрібнюю шматок м’яса на м’ясорубці. У перемелений фарш додаю 1 ч. л. солі, перець, паприку, перемішую м’ясо зі спеціями.

Цікаве:  Малина з цукром на зиму без варіння (пропорції)

4. Розігріваю сковороду, додаю 2 ст. л. олії, обсмажую начищений цибулю і часник приблизно 2 хвилини. Лук повинен стати напівпрозорим. Фарш викладаю на сковороду, смажу кілька хвилин, поки м’ясо не побіліє. В кінці додаю томатну пасту, перемішуємо ще раз.

5. Після тридцяти хвилин обсмажування половинок баклажанів, на деякий час знімаю їх з духовки, але не вимикаю її. Маленьким ножем обережно обрізаю внутрішню частину овочів поруч з шкіркою. Цей процес можна виконати руками, відриваючи шматочки м’якоті або використовувати ложку. Таким чином видаляю м’якоть з усіх половинок, ріжу її на більш дрібні шматочки, змішую з начинкою з сковороди.

6. Готовою начинкою фарширую половинки баклажанів.

7. Відправляю підготовлені овочі назад в духовку на 30 хвилин на середню полицю. Посипаю тертим сиром фаршировані овочі після того, як вийняла з духовки. Перед подачею на стіл посипаю дрібно нарізаною петрушкою.

Баклажани, фаршировані м’ясним фаршем, має прекрасний смак, його можна подавати з домашнім соусом або майонезом.