Скажіть, ви любите фрукти консервовані. Думаю, що все від них у захваті. Сьогодні будемо розглядати як зробити абрикоси в сиропі на зиму. Ми з вами закрили варення без кісточок. Рецепти всі готуються дуже просто і швидко, у власному соку, зі стерилізацією і без неї. Знаю, що багато хто не люблять возитися з цим. Виходить заготівля дуже смачною, корисною і у власному соку. Дітям дуже сподобається таке частування зі смаком літа.

Будемо робити заготовки з однією, двома і трьома заливками. Але цей процес не займе багато часу, готується швидко, просто і дуже смачно. Опишу кожен рецепт докладно з фото. І у вас все вийде. А в холодну пору року такими заготовками буде приємно радувати своїх рідних і близьких. Їх можна використовувати для приготування десертів і випічки.

Робити можна цілими з кісточкою і без неї, половинками, четвертинками, кубиками і часточками. Головна вимога до фруктів, вони повинні бути щільні, пружні, м’ясисті, без механічних пошкоджень і червоточин.

Ну що, помчимся на кухню.

Абрикоси в сиропі на зиму рецепт без стерилізації половинками (часточками)

Найлегший спосіб приготування. Він без додаткового кип’ятіння у великих ємностях.

Важливо! Плоди беремо стиглі, але тверді.

Видаляємо кісточки з допомогою гострого ножа. Також будемо додавати лимонну кислоту. Вона грає роль консерванта. Фрукти в сиропі чудово зберігають свої смакові якості, добре тримають форму.

Кількість плодів залежить від вашого бажання. На мій смак, чим їх більше тим заготівля смачніше.

Інгредієнти:

  • абрикоси
  • 400 р. цукру
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 л. води

Спосіб приготування:

Фрукти моєму дуже ретельно. Злегка обсушуємо їх на полотенчике.

У відповідності з ГОСТ 33443-2015 консервовані фрукти в сиропі повинні відповідати наступним вимогам:

  • Масова частка фруктів від загальної маси консервів не менше 45 %;
  • Сахарози в сиропі повинно бути не менше 40 %;
  • Масова частка титруемых кислот (у перерахунку на лимонну кислоту) 0,2 — 0,8 %;
  • Всі інші домішки не допускаються.

Потім розрізаємо кожен плід навпіл на дві половинки і видаляємо кісточку. У чистий балон невеликою ємністю (650-700 г) укладаємо чисті часточки.

Намагаємося це зробити щільніше зрізами вниз, притискаючи їх один до одного. Далі заливаємо окропом до самого горлечка. Прикриваємо їх чистими кришками. Вкриваємо рушником на 20 хвилин, щоб все прогрілося.

Після цього зливаємо рідину з банок в мірний стакан, щоб знати її обсяг.

Переливаємо його в каструлю і кип’ятимо. Ще раз зробимо заливку. Даємо постояти 10 хвилин. Зливаємо її назад у ємність і будемо робити сироп. Додаємо в неї цукор і лимонну кислоту. Розмішуємо і пробуємо на смак. Солодкість регулюйте за своїм бажанням. Варимо 3-5 хвилин після закипання. Киплячий сироп заливаємо в кожен балон з вмістом.

Закатуємо металевими кришками. Перевертаємо закачування вгору денцем. Вкриваємо теплою ковдрою або рушником. Лишаємо в такому стані 10-12 годин до повного охолодження.

Зберігаємо в сухому прохолодному місці. Можна зберігати в квартирі подалі від опалювальних приладів в темному місці.

Рекомендований строк придатності, протягом яких консерви з фруктів в скляній упаковці зберігають свою якість з дня виготовлення — не більше 36 міс.

Половинки абрикосів в бурштиновому сиропі по польськи на зиму (рецепт без стерилізації)

Десерт приготований за таким рецептом вийде дуже смачним. Сироп здивує нас своїм красивим бурштиновим кольором. Кількість цукру можна зменшити до мінімуму в тому випадку якщо фрукт дуже солодкий.

Беріть цей спосіб на замітку. Вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 1200 р. абрикосів
  • 1 кг. цукру
  • 250 мл. води

Спосіб приготування:

Сонячний продукт промиваємо під проточною водою з губкою. Потім обсушуємо їх на полотенчике або відкидаємо їх на друшляк. Гострим ножем розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки.

Потім беремо каструлю. Висипаємо в неї пісок. Вливаємо туди ж рідина.

Солодкість ставимо на повільний вогонь. Будемо варити на повільному вогні при постійному помішуванні. Кип’ятимо його (20-25 хвилин) до тих пір, поки сироп не стане густим, прозорий і смачний мед.

Готовність можна перевірити, так само як і варення. Капаємо крапельку на чисту і суху поверхню блюдця.

Якщо вона зберігає свою форму (не розтікається), значить він готовий. Акуратно засипаємо в нього підготовлені часточки фрукта.

Головне ми їх не перемішуємо. Обертаємо ємність круговими рухами, щоб половинки поринули в сироп. Так періодично струшуємо і обертаємо тару, щоб нічого не пригоріло і не пристало до дна. Доводимо до кипіння. Після цього варимо 15-20 хвилин. Далі озброюємося шумівкою і перекладаємо ягоди в стерилізовані балони. Заповнюємо їх на 3/4 частини від об’єму тари.

Потім їх прикриваємо чистими кришками. Каструлю з сиропом ставимо на вогонь. Проварюємо його до загустіння при постійному помішуванні дерев’яною лопаткою.

Знову перевіряємо його на готовність. Заливаємо його в балони з фруктами до самого горлечка.

Щільно закрити металевими кришками. Перевертаємо їх вгору денцем. Закутуємо в теплу ковдру.

Лишаємо в такому стані до повного охолодження.

Зберігати можна в квартирі в темному місці або в підвалі. Приємного чаювання.

Консервовані абрикоси в сиропі з кісточкою на зиму

У цьому рецепті будемо заготовляти маленькі сонечка цілком. Взимку дуже приємно буде відкрити таку смакоту, пахне ароматним влітку. Такими плодами можна прикрашати будь десерт. А дітворі, яка радість — смачне літо в баночці.

Цікаве:  Варення з вишні без кісточок на зиму: прості покрокові рецепти

Інгредієнти:

  • абрикоси
  • цукор
  • вода

Співвідношення цукру і води для сиропу 2:1

Спосіб приготування:

Золоті кульки гарненько промиваємо. Обсушуємо.

Потім закладаємо їх у стерилізовані балони.

Заливаємо їх окропом. Прикриваємо чистими кришками. Залишаємо постояти 10 хвилин.

Потім зливаємо рідину і заміряємо її обсяг. Переливаємо її в каструлю. Додаємо цукор з розрахунку 2 склянки на 1 літр води. Все добре перемішуємо. Після закипання варимо 3-5 хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб солодкість краще розчинилася.

Заливаємо киплячим сиропом ємності з вмістом до самих країв. Прикриваємо кришкою. Далі беремо зручну посудину і в ній будемо стерилізувати наші заготовки протягом 10-15 хвилин. Час залежить від об’єму скляної тари.

Після закінчення часу акуратно дістаємо ємності з смакотою і закатуємо герметично кришками. Після цього перевертаємо. Обов’язково перевіряємо на витік.

Прикриваємо полотенчиком. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Прибираємо на зберігання в темне сухе місце.

Консерви зберігають у сухих, добре провітрюваних приміщеннях, захищених від попадання прямих сонячних променів, при температурі від 0°С до 25°С і відносній вологості повітря не більше 75%.

Баночка з ароматними фруктами підніме настрій і додасть сонячного тепла в морозний день!

Як зробити абрикоси в сиропі часточками на зиму рецепти з фото

Приготовані в цукрі плоди не перетворюються в пюре. Вони чудово тримають форму. Використовувати їх можна для приготування десертів. Готуйте і балуйте своїх улюблених простими смачними заготовочками. Тим більше що робити це не складно. Плоди краще брати недоспілі (зеленуваті) з гладкою поверхнею, без псування і вм’ятин.

Інгредієнти:

  • 1 л. води
  • 1 ст. цукру
  • 500 р. абрикосів

Спосіб приготування:

Промиваємо фрукти, обсушуємо. Розрізаємо кругляш навпіл. Виймаємо кісточки.

Готуємо сироп. Наливаємо в чисту каструлю воду. Висипаємо в неї цукор. Розмішуємо і ставимо на вогонь.

Варимо 3-4 хвилини після закипання. Потім закидаємо в нього часточки фрукта.

Після того, як вони почнуть закивать.

Викладаємо їх у стерильні банки з допомогою шумівки. Укладаємо їх досить щільно до самого верху, але не приминаем .

Сироп проварюємо 3-4 хвилини. Потім їм заповнюємо тару з вмістом до країв. Закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо їх вгору денцем. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Запашний і солодкий сироп можна розводити водою і пити компот. Плоди формуються в міру солодкі і дуже смачні.

Часточки абрикосів в сиропі, як магазинні без стерилізації з лимонною кислотою

Для заготівлі плодів в цукровому сиропі вибираємо стиглі, але досить тверді екземпляри. Кількість цукру можна регулювати залежно від смаку фруктів. Спробувавши зробити один раз такі заготовочки, ви захочете на наступний рік повторити. Тим більше що це дуже корисний десерт. Тим хто не любить стерилізацію, зверніть увагу на інші рецепти описані вище. Хоча цей процес не складний. Як кажуть: очі лякають, а руки роблять.

Інгредієнти:

на 2 банки по 0,5 літра:

  • 700 р. абрикосів
  • 250 г. цукру
  • 450 мл. води
  • лимонна кислота – на кінчику ножа

Спосіб приготування:

Фрукти промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо плоди по борозенці гострим ножем і видаляємо кісточку.

Так половинки залишаються цілісними з рівними краями. Стерилізовані балони наповнюємо часточками абрикосів.

Важливо! Укладаємо їх зрізом вниз. Таким чином вони краще зберігають цілісність.

Далі займемося приготуванням сиропу.

З досвіду приблизно в кожну заповнену ємність входить 230 мл рідини. Тому ми зробимо не складний розрахунок виходячи з кількості склотари. Відразу закидаємо потрібну кількість цукру і лимонки. Солодкість розраховуємо 2 склянки на 1 л рідини. Кислота виступає в ролі консерванту і додасть невелику кислинку. Розчин доводимо до кипіння. Проварюємо 2-3 хвилини, для того щоб сипучі компоненти повністю розчинилися.

Киплячим сиропом заповнюємо ємності. Ллємо його дуже акуратно по центру, щоб не лопнуло скло.

Прикриваємо їх кришками. Далі беремо широку і високу посудину. Застеляємо її дно чистою серветкою, щоб заготовки не тріснули. Потім встановлюємо на неї балони з смакотою. Потім наливаємо гарячу воду по плечики банок. На великому вогні доводимо до кипіння.

Далі зменшуємо до мінімуму. Стерилізуємо 15 хвилин. Обережно виймає ємності з вируючої води. Герметично закатуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном.

Вкриваємо рушником. Після повного охолодження переносимо абрикоси в сиропі на постійне зберігання в темне місце. За час томління в сиропі половинки фруктів стануть ще пахучіше і в міру солодкі.

Половинки абрикосів з цукром без варіння

Не змогла пройти повз цього рецепта. У ньому цукор засипаємо відразу в склотару до часточок фруктів. До речі його регулюйте в залежності від смаку стиглих плодів.

Інгредієнти:

  • абрикоси
  • цукор
  • вода

Спосіб приготування:

Фрукти перевіряємо, щоб вони були стиглі, тверді та без ознак псування. Потім добре миємо, обсушуємо. Розрізаємо на половинки гострим ножем і видаляємо кісточки.

Укладаємо щільно часточки в чисті балони. Засипаємо кожен шар цукор. Так продовжуємо до самого верху. Верхній шар — цукор. Так заповнюємо всі банки. Щоб краще все утрамбовалось, бажано ємність потрясти.

Так як плоди тверді, вони можуть не дати потрібну кількість соку. Заливаємо в них окріп до плічок тари.

Прикриваємо їх металевими кришками. Ставимо їх в зручну каструлю стерилізуватися на 50 хвилин з моменту закипання рідини.

Потім акуратно дістаємо заготовки з окропу.

Герметично закатуємо кришки.

Перевертаємо їх на горлечко. Закутуємо в теплу ковдру. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. А перевіряючий вас перевірить. )) Після цього прибираємо солодкий десерт в темну кладовочку або в підвал.

Відео про те, як приготувати абрикоси в сиропі з лимонною кислотою

Дуже «смачний рецепт» заготовки половинками абрикосів в цукровому сиропі для тривалого зберігання знайдете в наступному чудовому відео.

Для тих, кого зацікавила дана заготівля наводжу список інгредієнтів.

  • 10 шт. абрикосів (на банку)
  • 1, 5 ст. цукру
  • 800 мл. води
  • лимонної кислоти 0,5 ч. л.

Ці запашні і ароматні плоди, що нагадують сонечко, неодмінно принесуть Вам задоволення взимку.

На цьому закінчую. Сподіваюся, вона виявиться корисною і ви знайдете рецепт за вашим бажанням. Тим більше що , вони всі дуже прості і дуже смачні. Напишіть, як ви закриваєте абрикоси на зиму. Діліться статтею в соц. мережах з друзями.